Orbáncfű olajos kivonat 50ml (07.28.)

Orbáncfű olajos kivonat 50ml (07.28.)
1 790 Ft

Mikor fogyasszam?

Az érintett területet naponta 2-3 alkalommal vékonyan bekenni. Csak külsőleg használható!

Vannak ellenjavallatok?

Fényérzékenységet okozhat, használata során nem ajánlott a bőrt közvetlen napsugárzásnak kitenni.

Mik az összevetői?

Kukoricacsíra olaj, szőlőmag olaj, orbáncfű kivonat.

Hogyan készítsem el?

Az orbáncfű nagy mennyiségű hipericint tartalmaz, melynek sebgyógyító hatását sok klinikai kutatás is alátámasztja. A népi gyógyászatban a növényt antibiotikus és gyulladásgátló hatása miatt bőrápolási céllal használják különféle ekcémás tünetek kezelésére, narancsbőrre, visszérre.

Hogyan tároljam?

Száraz, hűvös helyen, fénytől védve, gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Gyógyhatásai:

Az orbáncfű egyike a legismertebb gyógynövényeknek. Nemcsak a felhasználók, a kutatók figyelmét is felkeltette számos gyógyhatása. Népszerűsége töretlen, sokan isszák teájátgyomorpanaszokra, nyugtatóként, immunerősítésre.

A növény virágos hajtásvégét gyűjtjük, abban van a hatóanyag. A zöld növényt felvágva, megszárítva kapunk gyógyteának való füvet. Felhasználható azonban frissen, zölden is a növény, ilyenkor tinktúra vagy olajos kivonat készíthető belőle. Az orbáncfű virága nyersen kerül a kukoricacsíra-olajba, átlátszó üvegben, napon kell érlelni néhány héten keresztül.

Felsorolni is sok, annyi gyógyhatása van az orbáncolajnak.Bármilyen égésre használhatjuk, napégésre is kiváló: ha az enyhén pirosra égett bőrt vékonyan bekenjük az olajjal, megszünteti a fájdalmat, gyorsabban gyógyul az égett bőrfelület. Az olaj használatát követően viszont nem ajánlott a napozás. Pajzsmirigy-alulműködésben szenvedők naponta dörzsöljék be a pajzsmirigyüket (a nyelőcső két oldalán, a nyak középső, alsó részén helyezkedik el), hogy serkentsék működését. Apró vágott sebeket is gyógyíthatunk orbáncolajjal. Mellciszta kiegészítő kezelésére is alkalmas. A nők életét megkeserítő narancsbőr szintén kezelhető vele. Bőrbetegségeket is gyógyít, jótékony hatása van a pikkelysömörre, ekcémára, kiütésekre. Rosacea, dermatitisz esetén gyulladásgátló, nyugtató hatása miatt használható. Visszérgyulladás esetén is alkalmazható.

Kozmetikai célú felhasználása elsősorban a ránctalanítás. Férfiaknak borotválkozás után ajánljuk az igénybe vett bőr nyugtatására.

Adatok
Cikkszám
4030
Tömeg
100 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!